Hier vindt u meer informatie over de cursus streektaal en streekcultuur, en het inschrijfformulier.

> lees meer over de cursus
> schrijf je in voor de cursus

Auteurs uit
Delden (Dealden)

Wim ter Schegget

Wim ter Schegget, archivaris van het zoutmuseum te Delden, publiceerde zijn eerste artikel ‘Met dee wetenschop – Super Tweants, besteet dat?’ in: Niejen Bodbreef (2013, jrg.3 – Nr. 04.1 – Plek 14) en publiceert sindsdien regelmatig artikelen, gedichten en verhalen in dit tijdschrift.

Overzicht van zijn werk op : TwentseTaalbank.nl

Ine Traas-Kuiper

Ine (G.H.) Traas-Kuiper (van Schoneveld)  heeft op beeldende wijze het landschap beschreven van de omgeving waarin ze woont.  Gedichten zijn gebundeld in ‘Mien ooldershoes’ (2001) en worden voorgelezen op de bijbehorende CD. Bijv:  Deelden // In de luwte van ’t Twickelerbos, / met het kasteel en 'n watertoren, / lig temidden van laandelijk greun  / het stadje waar ik bin geboren. (…).Ze schreef de tekst voor het prentenboek Poppenjans is zeek (2001) van Dinie Smit-Jansen.

Joop Weber

Joop (J.C.J.) Weber (Almelo, 11-09-1945) woont in Delden, is oud-wethouder van het CDA, zette zich onder meer in voor de Blasiusparochie en zit in de Raad van Kerken. De ‘Twentse sproak’ is één van zijn hobby’s en als voorzitter van de Kreenk vuur de Twentse Sproak doet  hij verslag over de activiteiten van de vereniging in Niejen Bodbreef , ’t blad van de Kreenk.

Jan Hendrik Wegereef

Jan Hendrik Wegereef (Delden, 19-03-1904 - 07-04-1991) is de dichter van Het Angelus Klöksken. In: Tijdschr. Ver. heemkunde Ambt Delden (1997, nov. – 76)

Lees meer in: Jaarboek Twente (1983, jrg 22, p. 99-104)